Pekaran eli leipomon leipähyllyt.

Pekarassa tuoksuu tuore leipä

Iloiset myyjät Lulun leipomossa Belgradissa 2014.
Iloiset myyjät Lulu-leipomossa, Božeska 48, Belgrad.

Pekara tarkoittaa leipomoa, ja leipomoita on Serbian kaupungeissa ja kylissä tiuhanaan. Joka päivä saa takuutuoretta leipää aamiaispöytään. Lisäksi mukaan tarttuu usein paljon muutakin vastaleivottua. Leipomoiden takahuoneissa taikinaa vaivataan ja kaulitaan pitkin päivää ja monissa pyöritellään myös pizzapohjia.

Leipomo Lulu Belgrad
Herkullinen valikoima, kaikki tuoretta!

Ihanat tuoksut houkuttelevat ohikulkijoita. Voit syödä joko paikan päällä tai ottaa mukaan matkaan pientä välipalaa kaupunkikävelyn varrella.

Leipomo Lulu Belgrad
Makeaa myös!
Burek
Burek-piirakka on täyteläinen välipala.

Serbialainen erikoisuus on burek. Ohuen, kerroksittain leivottun rapean taikinakuoren täytteenä on joko jauhelihaa, tuorejuustoa, pinaattia ja toisinaan myös perunaa. Burek-piirakkapalan saa yleensä reilulla eurolla (noin 150 dinaaria).

Teksti: Tuula Lukić
Kuvat: Srba Lukić
6.7.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *