Tuula Lukic tutkimustyössä Porvoon museon arkistossa 2020.

TIETOKIRJAILIJA

Tietokirjailijana olen kiinnostunut erityisesti aate- ja henkilöhistoriasta. Nautin isojen sisältökokonaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä uuden oppimisesta historian sanoittamisen, faktan ja tarinallisuuden kentällä.

Tietokirjan synty on upea prosessi, jonka ytimen tilaustöissä muodostaa yhteistyö asiakkaan kanssa. Luovaa kirjoitustyötäni ohjaavat teoksen tyyli, teema ja tarkoitus.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Yliopisto-opinnot Turun kulttuurihistorian laitoksella ovat antaneet minulle hyvät eväät tiedonhakuun ja lähdekritiikkiin. Toimittajana puolestaan hallitsen haastattelut, ja mikäli kirjaan sisältyy muiden kirjoittajien tekstiä, teen tarvittaessa myös editoinnin.

Luen sujuvasti esimerkiksi 1800-luvun sanomalehtiä tuolloin käytetyillä kirjasimilla ja molemmilla kotimaisilla kielillä. Kirjoituskieleni tietokirjoissa on suomi.

Olen Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen.

Kuvakollaasi Wivi Nordbergista

Kohtaamisia Wivi Nordbergin kanssa

Parhaillaan kirjoitan narratiivista tietokirjaa 1800-luvulla vaikuttaneesta suomalaissyntyisestä Wivi Nordbergista, joka perusti Tanskaan hoivakodin naisalkoholisteille. Koti oli ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa. Teoksessa liikutaan elämäntäyteisellä otteella raittius- ja naisliikkeen turbulensseissa modernin Euroopan syntyvaiheiden aikaan. Kirjoitustyötäni ja arkistokäyntejä ovat tukeneet: JOKES, Uudenkaupungin Suomalaisen Seuran säätiö, Suomen tietokirjailijat ry, Porvoon Raittiusseura, Kulturfonden för Sverige och Finland sekä Kulturfonden för Finland och Danmark.(Kuvat Uudenkaupungin museo ja Finna)

Eteva kuntayhtymän historiikki 2022

Erityinen – Omannäköinen

Eteva kuntayhtymän historiikin henkilöhaastatteluihin on tallennettu pieni otos niistä monista erilaisista ja erityisistä kokemuksista, joita etevalaisille on vuosikymmenten aikana kertynyt.

Eteva
Julkaisuvuosi 2022
ISBN 978-952-65086-0-3 (kovakantinen) ja 978-952-68118-9-5 (PDF)

Selvyyden vuoksi, Porvoon Raittiusseuran historiikki 2020

Selvyyden vuoksi

Elämänkohtaloita, hengenpaloa ja taistelua raittiusliikkeen puolesta! Selvyyden vuoksi sisältää kertomuksia Porvoon Raittiusseuran 140-vuotiselta taipaleelta.

Porvoon Raittiusseura (kotisivut http-protokolla)
Julkaisuvuosi 2020
ISBN 978-952-94-4174-7

Ota opas – kuulet mitä näet
Hör vad du ser med en guide

Porvoon Matkailuoppaiden 50-vuotishistoriikkiin on koottu niin opastoiminnan lukuisia iloja ja haasteita kuin Porvoon matkailuhistoriaa. Ruotsinnoksista on vastannut Lisbeth Nymark.

Porvoon Matkailuoppaat
Julkaisuvuosi 2014
ISBN 978-952-93-3443-8