Tuula Lukic ja Ivanca Tadic Tonavan varrella Serbiassa.

Toukokuun vehreydessä

Toukokuu näytti kauniita kasvojaan Serbiassa, kun suomalaisryhmä saapui Matka-Agenttien pakettimatkalle luonnonihmeiden ja balkanilaisten makujen maailmaan 11.-16.5.2015. Oli todella ihana ryhmä, kiitos kaikille mukana olleille! Oli ilo olla oppaana.

Olimme tiiviisti yhdessä kuusi päivää ja näimme Vojvodinan viljavat seudut, uppouduimme ex-Jugoslavian historiaan ja vielä vähän kauemmaskin, kiertelimme Belgradin vilkkaita ostoskatuja sekä kaunista Kalemegdanin linnoitus- ja puistoaluetta. Tutuiksi tulivat serbialaiset herkut, aijvar, burek ja kaymak. Puolihoidossa ja serbialaisen vieraanvaraisuuden mukaisesti ei nälkä päässyt yllättämään.

Yhtenä päivänä retki suuntautui Viminaciumiin, antiikin ajan roomalaiskaupungin arkeologiselle alueelle, josta on löytynyt myös useita mammuttien jäänteitä.

Paluumatka Suomeen alkoi perjantaina, kun suuntasimme linja-autolla kohti Pohjois-Serbiaa. Matkalla piipahdimme pienessä barokkikaupungissa Sremski Karlovcissa ja ajoimme läpi uhkean Fruska Goran luonnonpuiston, jonka kätköissä oli rauhaisa Grgetegin nunnaluostari. Lopulta ylitimme Serbian ja Unkarin rajan pienillä jännitysmomenteilla, yövyimme Szegedissä ja viimeisenä matkapäivänä lauantaina ajoimme Budapestiin, jossa kiertoajelu sekä viimeinen yhteinen lounas unkarilaisittain.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *