Puusta valmistetut, monin kaiverruksin koristellut naamiot ja veistokset ovat vaikuttavia.

Afro Festival

Juhannusta voi juhlistaa Belgradissa myös eksoottisesti, kun joka vuosi Afrikan Taiteen Museon pihapiirissä järjestetään keskikesän aikaan Afro Festival -tapahtuma. Varsinaisesti Serbiassa ei kesäpäiväntaus ole lähelläkään keskikesää, vaan vasta kauden alku – koululaisillakin on juuri loma alkanut.

Festivaalin järjestelyihin osallistuvat ne Afrikan maat, joilla on Serbiassa lähetystö tai konsulaatti. Värikkään kattauksen erilaisia makuja, tuoksuja ja rytmejä tarjosivat tänä vuonna mm. Egypti, Marokko, Tunsia, Algeria, Angola, Libya ja Nigeria. Afrikkalaisen kulttuurin kauas kantautuneita vaikutteita edustivat lisäksi Haiti ja Jamaika.

Pöydät notkuivat ekstoosia herkkuja ja taidokkaita käsitöitä, joita tungokseen asti ihasteltiin, ihmeteltiin ja ostettiin. Samalla 100 dinaarin (0,87 euroa) sisäänpääsymaksulla pääsi tutustumaan Afrikan Taiteen Museon upeaan kokoelmaan.

Ghanalainen yhdessä soudettava vene on heti museon aulassa ja sen kyljessä on tärkeä viesti meille jokaiselle: Nyimpa kor ndzidzi - Yksin et voi käyttää sitä, mitä omistat (vapaasti suomennettuna).
Ghanalainen yhdessä soudettava vene on heti museon aulassa ja sen kyljessä on tärkeä viesti meille jokaiselle: Nyimpa kor ndzidzi – Yksin et voi käyttää sitä, mitä omistat (vapaasti suomennettuna).

Museo on avoinna kesällä joka päivä klo 10-18. Museum of African Art, Andre Nikolića 14, 11000 Belgrade, Serbia.

Teksti ja kuvat: Tuula Lukić

22.6.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *