Vaihtoehtojoulu

Jos tänä jouluna tekisi toisin?

Rikkoisi rutiinejaan. Jättäisi lahjat ostamatta ja piparit paistamatta. Ei koristeita, konvehteja eikä menoa mihinkään. Jäisikö jäljelle joulurauha?

Trendikkäimmät tietävät jo, että on vanhanaikaista puhua joulukiireistä. Nyt haetaan rauhaa ja lepoa ja mietitään, kuinka paljon on riittävästi meille ja maapallolle. Aika moni tunnistaa näiden arvojen merkityksen elämässään ilman trenditutkijoitakin.

Kaipaamme ajoittain rauhoittumista ja hiljaisuutta, eivätkä nämä sulje pois jouluihmisten vanhoja totuuksia rakkaudesta jouluun. Siis että lahjoja on kiva antaa ja että piparintuoksua parempaa ei ole. Konvehdit sulavat suussa ihanasti jouluvalojen tuikkeessa ja joulutapahtumissa pääsee tunnelmoimaan muiden kanssa.

Yleensä vapaasti voi valita silloin, kun asiat ovat hyvin. Kun on mistä valita ja mahdollisuus toteuttaa. Vaihtoehtojen keskellä kohtuuden rajat ovat koetuksella.

Vaihtoehtojoulu voi olla myös sellainen, jossa huomaamme toisemme ja annamme joulun tulla rauhassa erilaisiin elämäntilanteisiin. Näistä asioista, rauhasta, riittämisestä, yhdessäolosta ja yhdessä tekemisestä puhutaan vuoden 2018 JouluTaika-lehden sivuilla niin painetussa kuin verkkolehdessä.

JouluTaika tarjoaa oman osansa joulunviettoon, rauhoittumista juttujen äärelle ja vaihtoehtoja joulunalusviikoille Porvoon joulutunnelmissa. Lue lisää: www.joulutaika.fi.

Joulun iloa ja rauhaa toivottaen

Tuula Lukic, päätoimittaja
TT-Tuulet/JouluTaika-toimitus

Vanha Porvoo ranta-aitat ja  joulukuusi

Comments are closed