Jump In- Liikunnan ulottuvuudet Porvoossa

Liikunnan merkitys osana ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia on kiistaton. Aikuisten kannattaa liikkua mieleisillään tavoilla ja vailla kilpailullisia tavoitteita paremman elämänlaadun puolesta. Sitä vastoin lasten ja nuorten liikuntaan voi heidän omilla ehdoillaan liittyä myös kilpailullisuutta. Vanhempien tulee kannustaa lapsia liikkumaan, mutta lopullisen lajivalinnan tekee, niin halutessaan, urheiluun motivoitunut lapsi ja nuori.

Porvoossa aikuisten terveysliikuntaan on tarjolla laadukkaat yli 200 liikuntapaikan mahdollisuudet. Jokainen voi valita kuntoilulajikseen itselleen mieluisimman lajin, kuten esimerkiksi saliharjoittelun, kävelyn, pyöräilyn, hiihdon tai uinnin. Loppujen lopuksi lähin kuntoilutila avautuu suoraan kotiovelta, josta kotireittien jälkeen voi ottaa suunnan kohti kävelyteitä tai maastoreittejä puhumattakaan virkistävästä liikunnasta Porvoonjoen mainioissa maisemissa.

Urheilulajien kohdalla Porvoo osoittaa elävää esimerkkiä monimuotoisesta urheiluseuratoiminnasta. Kymmenien seurojen laaja lajivalikoima yhdessä hyvin hoidetun valmennuksen kanssa merkitsee lapsille ja nuorille mahdollisuutta liittyä jäseneksi vireään urheiluseuratoimintaan. Kaikista uusia lajeja kokeilevista ei kuitenkaan tarvitse tulla kansallisen tai kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, sillä seurojen tehtäviin tulee myös kuulua vapaaehtoisen talkootyön perinteen siirtäminen yhä uusille seuratyösukupolville.

Kuntoliikunta ja kilpaurheilu kohtaavat porvoolaiset 2.9.2018 Uusimaa Areenalla järjestettävässä Jump In -liikuntatapahtumassa. Monipuolinen tapahtuma kokoaa vihkitilaisuuttaan viettävän Kokonniemen palloiluhallin mittaviin tiloihin kaikkien merkittävien porvoolaisten urheiluseurojen edustajat kertomaan tapahtumavieraille lajeistaan valmennus- ja kilpailumahdollisuuksineen. Päivän aikana yleisöllä on myös mahdollisuus seurata ajankohtaisia paneelikeskusteluja aiheista urheilu ja nuoret, urheilun rahoitus sekä menestyksen portaat.

Hyppää mukaan 2.9.2018 klo 10-17! Tapahtuman startti klo 9.30 Porvoon torilta 2700 metrin kävelyllä Uusimaa Areenalle.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa: www.facebook.com/JumpInUusimaa/

Jari Hemmilä
päätoimittaja
Jump In -lehti

Comments are closed