Joulun taikaa Porvoossa

Joulu on syntymän juhla. Uusi aika alkaa, pimeän aika taittuu kohti valoa.

Toivon säikein viritettyinä uuden alut ovat iloisia tapahtumia. Suomikin syntyi 100 vuotta sitten. On mukava juhlistaa tiettyä päivää, itsenäisyyspäivää 6.12., ikään kuin syntymäpäivää, vaikka suomalaisuus periytyykin kauempaa.

Porvoon JouluTaika-lehti on seitsemännessä vuodessaan eli vielä nuori Suomen ja Porvoon historian virrassa, jossa monet joulun perinteet kumpuavat kaukaa menneestä. Perinteet synnyttävät ajatuksen aitoudesta, jostain hyvin alkuperäisestä, olkoonkin, että joulu, kuten suomalaisuus, on koristeltu kaikenlaisin vaikuttein, kokemuksin, mieltymyksin ja uusin tavoin.

Porvookin on Suomen juhlavuoden kunniaksi verhoiltu tunnelmaan monin uusin jouluvaloin. Jouluvalot syttyvät Porvooseen joulunavajaisissa 25.11. Tapahtuma on osa valtakunnallista Suomi 100 joulunavausviikonloppua. Perinteisiä Vanhan Porvoon joulunavajaisia vietetään 2.12.

Olemme jälleen koonneet joulun tapahtumakalenterin runsaana nettiin www.joulutaika.fi. Verkkolehdessä seuraamme joulua aina loppiaiseen asti.

Aitoa ja valoisaa joulun iloa toivottaen

Tuula Lukic
päätoimittaja

Comments are closed